Como todos os anos o Complexo Hospitalario Universitario de A Coruña ten
preparados os menús que servirá aos máis de 2.000 pacientes ingresados durante
as dúas noites destas festas de Nadal máis sinaladas e que este ano non poderán
acompañar aos seus familiares nos seus fogares. A cea do 24 de decembro e a do
ultimo día do ano.
Na cea de noiteboa poderán elixir entre salpicón de marisco ou crema de
langostinos como primeiro prato, como segundo prato entre entrecot ao queixo de
ulloa ou rape á molineira, acompañados con guarnición de verduras tenras ou
patacas ao vapor. Ademais dos típicos postres navideños, como o turrón e os
doces para diabéticos.
A cea de fin de ano terá un toque diferente. Como primeiro prato poderase
elixir entre un cóctel de langostinos ou unha crema raíña, continuará cun
rodaballo á prancha ou tournedos á parrilla como segundo prato, todo isto
acompañado de patacas risoladas ou guarnición de verduras de tempada. Tampouco
faltarán os típicos postres navideños, que nesta noite especial, como manda a
tradición, estarán acompañados polas uvas da sorte para recibir ao ano novo.
Levar a cabo esta tarefa é posible grazas ao traballo que desenvolven os
máis de 200 profesionais que traballan no servizo de cociña e que serven
diariamente máis de 3.000 menús aos pacientes ingresados no Hospital de A
Coruña e aos demais centros sanitarios que forman o Complexo Hospitalario
Universitario de A Coruña.
Persoal de garda
Por outra banda, cabe sinalar que máis de 500 profesionais sanitarios, aos
que hai que engadir o resto do persoal non sanitario como administrativos,
celadores ou persoal de mentenemento, farán garda nos centros que compoñen o
Complexo Hospitalario Universitario de A Coruña e velarán cada un dos días
festivos deste Nadal polos pacientes ingresados.